Franchisekonferansen 2017

Franchisekonferansen 2017 ble gjennomført 8. mars. Konferansen er et samarbeid mellom Franchisearkitekt (der Cappa er med) og Hovedorganisasjonen Virke.

Konferansen var også i år fulltegnet med rundt 140 deltakere. Blant deltakerne fantes både kjedeledere, franchisetakere, gründere, rådgivere, banker og andre som ønsket faglig input og å utvide kontaktnettet sitt.

Vibeke Hammer Madsen åpnet konferansen, og understreket hvor betydningsfull franchisemodellen er innen en rekke bransjer. Dagen ble ledet av Jonas Ideström fra Franchisearkitekt og Asbjørn Myrlund fra Virke. Knut Erik Rekdal fra Virke presenterte deretter den rykende ferske Franchiserapporten 2017, som er et samarbeid mellom Virke og FranchiseArkitekt. Franchiserapporten trekker opp en rekke nyttige nøkkeltall og sammenlikninger innen spesielt handels- og servicenæringen.

Blant øvrige foredragsholderne var:

 • Odd Sverre Arnøy, administrerende direktør Kitch’n. Vinner av Handelsprisen 2016. Arnøy holdt et spennende foredrag om Kitch’n og deres vei til å bli en av de mest vellykkede og lønnsomme kjedene i Norge.
 • Carolina Winterliv, viseadministrerende direktør Card Group AB. Vinner av Årets Franchisebragd i Sverige 2016. Carolina Winterliv og hennes far Lars Peter Hallström har bygget opp Card Group med masterfranchisetakere i nærmere 50 land. En lærerik gjennomgang av hvordan man kan lykkes ved å knytte til seg lokale masterfranchisetakere som kan markedet, og samtidig kjøre et ensartet konsept i alle land.
 • Marit Ursin, administrerende direktør Kjedehuset AS (bl.a. Nordialog og Telehuset). Kjedehuset har vært igjennom en spennende reise og er nå deleid av Telenor. Marit Ursin delte sine erfaringer om blant annet organisering og clusterfranchise.
 • Kenneth C. Olsen, Shell / 7-eleven, regiondirektør Reitan Convenience Norway. Kenneth C. Olsen beskrev hvordan verdiene i Reitangruppen setter sitt preg på driften på alle nivåer av organisasjonen. Han hadde med seg Erling Spets Fossum som i 2016 ble kåret til Årets Kjøpmann.
 • Jesper Nielsen, gründer i Amazing Jewelry (tidligere Pandora og Endless Jewelry). Jesper Nielsen holdt et energisk foredrag om hvordan Amazing Jewelry ser for seg en revolusjon innen smykkebransjen på verdensbasis. Ved å kutte unødvendige ledd og øke volumet kan Amazing levere smykker i gull, sølv og diamanter der ingen koster over tusen kroner. Amazing Jewelry byggs nå parallelt opp i en rekke land i Europa.
 • Jonas Ideström (konsulent Franchisearkitekt) og Endre Storløkken (advokat) er blant Skandinavias ledende eksperter innen franchise. De holdt et meget interessant foredrag om blant annet oppbygging og salg av franchisekonsepter, samt de vanligste fellene innen franchisejus.

Vi gleder oss til ny konferanse onsdag 7. mars 2018, det er bare å reservere datoen!

FranchiseArkitekt er en gruppering med de mest sentrale aktørene i Skandinavia. Franchisearkitekt finnes i Norge, Sverige og Danmark, men arbeider med oppdrag i hele Norden.
FranchiseArkitekt er spesialister på alle felt tilknyttet franchise. Forretningsidéen er å tilby den beste kompetansen innenfor områdene der franchiseforetak har viktige behov. Kundene er i hovedsak bedrifter som ønsker å ekspandere med franchise som forretningsmodell, eller som allerede har bygget opp en franchisekjede. FranchiseArkitekt tilbyr en unik kombinasjon av kunnskap og erfaring innenfor franchise, uavhengig av hvor i prosessen du befinner deg.

I Norge er følgende aktører med i FranchiseArkitekt:

 • Rekrutteringsselskapet Cappa: Rekruttering av franchisetakere, masterfranchisetakere, ledere og nøkkelpersoner til kjedekontoret.
 • Franchisekonsulent Sven Hars (Norge) og Jonas Idestrøm (Sverige og Norge). Bistår med å etablere gode og levedyktige konsepter.
 • MR Group: Arbeider med lokalisering og etablering.
 • Azets Insight (tidl. Visma services): Regnskap og økonomisk rådgivning.
 • Storløkken: Advokater med spesialkompetanse innen franchise og kjeder.
 • Visma Retail: Butikkdatasystem og IT-løsninger for kjeder.
 • Chainformation: Digitale håndbøker og informasjonsutveksling innen en kjede.
 • Marginalen Bank:  Leasing.